Afkickkliniek Portugal

Verslavingszorg in Portugal

Ben je op zoek naar professionele hulp bij verslaving? Dan kunnen wij je helpen middels de afkickkliniek in Portugal waar wij mee samenwerken. Bij Vida Addiction Care staan we klaar om je te helpen om weer de controle over je leven terug te krijgen. Onze partnerkliniek, gelegen in Portugal biedt een specifiek behandeltraject dat zich richt op de onderliggende problematiek van jouw verslaving.

Door afstand te nemen van je vertrouwde omgeving, krijg je de mogelijkheid om in alle rust te werken aan je herstel. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over de afkickkliniek in Portugal en de behandelingen die zij als partner aanbieden? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor gedetailleerde informatie. Het toegewijde team van Vida Addiction Care staat klaar om je te ondersteunen bij het overwinnen van je verslaving.

Ik wil direct een intake

Vida Innova Saude

Rua Principal 7A, Aliceira, Vestiaria, 2460-741 Alcobaca, Portugal

Openingstijden

Werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur

Vida Innova Saude

Rua Principal 7A, Aliceira, Vestiaria, 2460-741 Alcobaca, Portugal

Openingstijden

Werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur

Wat kun je verwachten tijdens een klinische opname?

Wij bieden een uitgebreid assortiment aan behandelingen voor verslaving, waarbij klinische opname een van de beschikbare opties is. Als tijdens het intakeproces blijkt dat een behandeling in de afkickkliniek in Portugal de meest geschikte vorm van verslavingszorg voor jou is, bestaat de mogelijkheid om daar te worden opgenomen.

Het nemen van fysieke afstand van je thuissituatie helpt je ook mentaal afstand te nemen van negatieve invloeden en patronen die daar zijn ontstaan. Bij onze partner in Portugal kun je werken aan je herstel in een rustige omgeving.

Kliniek opname

De behandeling in een kliniek in Portgal

Een gemiddelde opname in onze afkickklinieken duurt zes weken. Gedurende deze periode werk je samen met een toegewezen behandelaar aan een behandelplan dat specifiek op jouw situatie en doelen is afgestemd. Deze behandelaar zal nauw betrokken blijven bij jouw voortgang en zal je ondersteunen bij elke stap die je zet.

Tijdens jouw verblijf volg je een gevarieerd weekprogramma dat bestaat uit zowel groepstherapieën als individuele gesprekken. Onze behandeling is gebaseerd op wetenschappelijk bewijs en omvat verschillende therapieën, zoals psychotherapie, systeemtherapie, terugvalpreventie en mindfulness. Deze therapieën dragen bij aan het vergroten van inzicht in jouw verslaving. Daarnaast zijn er ook zelfhulpgroepen beschikbaar en streven we naar een evenwicht tussen intensieve therapie en ontspannende activiteiten.

Het aanpakken van de oorzaak

Bij onze partnerklinieken staat het vergroten van inzicht in de oorzaken en functies van verslaving centraal in onze behandelingen. We leggen de nadruk op het begrijpen van wat de verslaving in stand houdt. Ons behandelteam is sterk overtuigd dat het aanpakken van deze aspecten een solide basis kan leggen voor langdurig herstel.

Door negatieve patronen te doorbreken en bewust te worden van triggers, kun je de kans op terugval op lange termijn aanzienlijk verkleinen. Samen met jou werken we aan het identificeren en aanpakken van de dieperliggende factoren die hebben bijgedragen aan jouw verslaving. Op deze manier kun je een stevige basis leggen voor een gezond en herstellend leven.

Systeemtherapie en familiebegeleiding

Binnen ons behandelprogramma hechten we grote waarde aan systeemtherapie. We onderzoeken de invloed van omgevingsfactoren, zoals werk, school, buurt, religie en cultuur, zowel op de verslaving zelf als op alle betrokkenen.

We erkennen dat de betrokkenheid van familie en naasten van essentieel belang is voor een positief herstel. Zij kunnen een zeer waardevolle rol spelen in het herstelproces. Daarom bieden wij familiebegeleiding aan en voorzien we hen van de juiste informatie, zodat zij actief kunnen deelnemen aan de behandeling.

Detoxificatie

Voordat je aan de behandeling begint, is het van essentieel belang dat je een detoxificatieproces ondergaat. Detoxificatie omvat het reinigen en ontgiften van je lichaam van schadelijke stoffen, zoals alcohol of drugs. Wanneer je verslaafd bent en abrupt stopt, kunnen er onthoudingsverschijnselen optreden.

Het is van groot belang om dit detoxificatieproces onder medisch toezicht te laten plaatsvinden, omdat onthoudingsverschijnselen ernstig kunnen zijn en in sommige gevallen zelfs levensbedreigend. Bij Vida Addiction Care bieden we medische begeleiding tijdens detoxificatie, waarbij we verschillende opties hebben, waaronder klinische opname en ambulante behandeling. Op deze manier kunnen we de meest geschikte aanpak kiezen die aansluit bij jouw specifieke situatie.

afkickkliniek amersfoort vida addiction care

Plan je intake

Heb je vragen of heb je hulp nodig met betrekking tot onze behandelingen of de kliniek in Portugal? Bij Vida Addiction Care zijn we er om je te ondersteunen bij je verslaving. Laat je gegevens achter en een van onze medewerkers zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je situatie te bespreken en de mogelijke behandelopties met je door te nemen. Als je liever direct met iemand wilt spreken, kun je ons bereiken op het nummer 085 500 06 56

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

Ik wil direct een intake

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer