Wij zijn Vida Addiction Care
Vida Addiction Care is een specialistische GGZ-instelling met een specifieke deskundigheid in het behandelen van verslaving en de daarbij onderliggende psychische problematiek.
Onze instelling in Nederland en onze partners in het buitenland, een afkickkliniek in Zuid-Afrika, hebben ruime ervaring in het zeer succesvol behandelen van verslavingsproblematiek. Dit doen wij vanuit een medisch, therapeutisch en multidisciplinair perspectief waarbij een deskundig team van psychiaters, psychologen, verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkers en opgeleide ervaringsdeskundige counselors klaarstaat om je te helpen. Met zijn allen zorgen wij ervoor dat jij en jouw behoeften centraal staan en ondersteunen wij jou (en je naasten) op weg naar duurzaam herstel.
Onze mensen
Het gepassioneerde team van Vida Addiction Care staat voor u klaar, wij stellen ze graag aan u voor. Zo heeft u alvast een gezicht bij de naam.
Peggy-Sue Figueira
Adviseur Zorg/Interventionist
Benjamin Witzand
Marc van Gessel
Naomi Kelly
Psycholoog
Sayed Abdullah Israr
Verslavingsarts
Mathias van Rijswoud
Recovery Companion
Rob Cuypers
Psycholoog
Patty Vonk
Financieel Medewerker
Roy Vonk
Zakelijk adviseur
Marjolein Simons
Backoffice & Casemanagement
Waar we jou bij helpen
Verslavings is een ongeneeslijke ziekte, waardoor een steeds grotere en dwingender behoefte aan het middel of gedrag ontstaat. In onze klinieken behandelen wij verschillende soorten verslavingen, waaronder verslavingen aan middelen en gedragsverslaving.
Bij een middelenverslaving is iemand verslaafd aan – zoals de naam al zegt – een ‘middel’ zoals drank, drugs, maar bijvoorbeeld ook medicijnen. Je kunt lichamelijk en/of geestelijk verslaafd raken aan een middel. De behandeling van een middelenverslaving wordt vergoed door de zorgverzekering.
Ook voor een gedragsverslaving kun je bij Vida Addictioncare terecht. Het gaat hier om een verslaving aan een bepaald soort gedrag/handeling, zoals gokken, gamen, seks of zelfs eten. Bij een gedragsverslaving is er sprake van geestelijke afhankelijkheid. Helaas worden behandelingen voor een gedragsverslavng niet vergoed door de zorgverzekering, tenzij er ook sprake is van een middelenverslaving. Dan kunnen we je wel gecombineerd behandelen.