Afkickkliniek Zuid-Afrika

Verslavingszorg in Zuid-Afrika

In onze organisatie verzorgen wij professionele verslavingsbehandelingen om af te kicken, inclusief mogelijkheden in het buitenland via onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. In samenwerking met een gerenommeerde partnerorganisatie garanderen we een klinisch programma onder leiding van deskundige behandelaars. Ons doel is om jou te helpen vrij te breken van verslaving en bieden ondersteuning om je leven terug te winnen. De afkickkliniek in Zuid-Afrika richt zich op verschillende verslavingsgebieden, waaronder alcohol, cocaïne, cannabis, gokken en medicijnverslaving.

Door afstand te nemen van je vertrouwde omgeving, krijg je de mogelijkheid om in alle rust te werken aan je herstel. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over de afkickkliniek in Zuid-Afrika en de behandelingen die zij als partner aanbieden? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor gedetailleerde informatie. Het toegewijde team van Vida Addiction Care staat klaar om je te ondersteunen bij het overwinnen van je verslaving.

Ik wil direct een intake
afkickkliniek buitenland
vida addiction care in zuid afrika

Het behandelprogramma in Zuid-Afrika

Deskundig team

Het team van verslavingscounselors bestaat uit een diverse groep professionals, waaronder psychiaters, psychologen met uiteenlopende specialisaties, verslavingsartsen en recovery-assistenten.

Holistische aanpak

In onze buitenlandse afkickkliniek hanteren we een holistische benadering die zich richt op emotioneel, fysiek en spiritueel welzijn. Ons diepgaande therapeutische programma bevordert emotionele stabiliteit en erkent de belangrijke rol van lichaamsbeweging voor een duurzaam herstel, met als doel een gebalanceerd leven met herstel als centraal thema.

Uitgebreide verslavingsbehandeling

Naast onze holistische benadering en cliëntgerichte therapieën bieden we een uitgebreid behandeltraject met intensieve groepstherapieën, individuele sessies, sportieve activiteiten en ontspanning, inclusief uitstapjes. Ons behandelprogramma omvat een individueel ontwikkelings- en behandelplan en een nazorgplaninng.

Blijf verbonden

Hoewel we herstel aanmoedigen, begrijpen we dat de volledige afzondering niet altijd haalbaar is. Daarom bieden we gratis Wi-Fi aan en staan we mobiel gebruik toe op vastgestelde tijden.

activiteiten in afkickkliniek
afkickkliniek

Zo ziet een dag in Zuid-Afrika er uit

Een gemiddelde opname in onze afkickklinieken duurt zes weken. Gedurende deze periode werk je samen met een toegewezen behandelaar aan een behandelplan dat specifiek op jouw situatie en doelen is afgestemd. Deze behandelaar zal nauw betrokken blijven bij jouw voortgang en zal je ondersteunen bij elke stap die je zet.

Tijdens jouw verblijf volg je een gevarieerd weekprogramma dat bestaat uit zowel groepstherapieën als individuele gesprekken. Onze behandeling is gebaseerd op wetenschappelijk bewijs in combinatie met een holistische aanpak en omvat verschillende therapieën, zoals psychotherapie, systeemtherapie, terugvalpreventie en mindfulness. Deze therapieën dragen bij aan het vergroten van inzicht in jouw verslaving. Daarnaast zijn er ook zelfhulpgroepen beschikbaar en streven we naar een evenwicht tussen intensieve therapie en ontspannende activiteiten.

Het aanpakken van de oorzaak

Bij onze partnerklinieken staat het vergroten van inzicht in de oorzaken en functies van verslaving centraal in onze behandelingen. We leggen de nadruk op het begrijpen van wat de verslaving in stand houdt. Ons behandelteam is sterk overtuigd dat het aanpakken van deze aspecten een solide basis kan leggen voor langdurig herstel.

Door negatieve patronen te doorbreken en bewust te worden van triggers, kun je de kans op terugval op lange termijn aanzienlijk verkleinen. Samen met jou werken we aan het identificeren en aanpakken van de dieperliggende factoren die hebben bijgedragen aan jouw verslaving. Op deze manier kun je een stevige basis leggen voor een gezond en herstellend leven.

De kosten van de kliniek

Over het algemeen worden de kosten van verslavingsbehandelingen van onze afkickkliniek in Zuid-Afrika (gedeeltelijk) vergoed vanuit de basisverzekering. Als cliënt betaal je in dit geval alleen het wettelijk eigen risico. De hoogte hiervan vind je op de website van jouw zorgverzekeraar.

Houd er rekening mee dat niet alle verzekeraars de klinische opname in Zuid-Afrika meer dekken (vanaf oktober 2023). Neem contact met ons op om te overleggen over verdere opties.

Geen enkele zorgverzekering dekt de kosten van de vliegreis, zakgeld en andere extra’s. Er geldt ook een marktconforme eigen bijdrage; de hoogte hiervan wordt bij je intakegesprek verstrekt.

Voor de verzekerde zorgtrajecten zijn eerdere verslavingsbehandelingen, mogelijk ambulant, en redelijke kennis en vaardigheid in de Engelse taal vereist.

Systeemtherapie en familiebegeleiding

Binnen ons behandelprogramma hechten we grote waarde aan systeemtherapie. We onderzoeken de invloed van omgevingsfactoren, zoals werk, school, buurt, religie en cultuur, zowel op de verslaving zelf als op alle betrokkenen.

We erkennen dat de betrokkenheid van familie en naasten van essentieel belang is voor een positief herstel. Zij kunnen een zeer waardevolle rol spelen in het herstelproces. Daarom bieden wij familiebegeleiding aan en voorzien we hen van de juiste informatie, zodat zij actief kunnen deelnemen aan de behandeling.

Detoxificatie

Voordat je aan de behandeling begint, is het van essentieel belang dat je een detoxificatieproces ondergaat. Detoxificatie omvat het reinigen en ontgiften van je lichaam van schadelijke stoffen, zoals alcohol of drugs. Wanneer je verslaafd bent en abrupt stopt, kunnen er onthoudingsverschijnselen optreden.

Het is van groot belang om dit detoxificatieproces onder medisch toezicht te laten plaatsvinden, omdat onthoudingsverschijnselen ernstig kunnen zijn en in sommige gevallen zelfs levensbedreigend. Bij Vida Addiction Care bieden we medische begeleiding tijdens detoxificatie, waarbij we verschillende opties hebben, waaronder klinische opname en ambulante behandeling. Op deze manier kunnen we de meest geschikte aanpak kiezen die aansluit bij jouw specifieke situatie.

Plan je intake

Heb je vragen of heb je hulp nodig met betrekking tot onze behandelingen of de kliniek in Zuid-Afrika? Bij Vida Addiction Care zijn we er om je te ondersteunen bij je verslaving. Laat je gegevens achter en een van onze medewerkers zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je situatie te bespreken en de mogelijke behandelopties met je door te nemen. Als je liever direct met iemand wilt spreken, kun je ons bereiken op het nummer 085 500 06 56

Een intakegesprek omvat aandacht voor het persoonlijke verhaal, de mogelijkheden voor de verslaafde, en de directe omgeving. Dit intakegesprek kan resulteren in een verwijzing naar de meest passende hulpverlening, afgestemd op persoonlijke behoeften en situatie.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*
MM slash DD slash JJJJ

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer