Klinische opname

Opname in een afkickkliniek

Indien tijdens de intakeprocedure blijkt dat een klinische opname noodzakelijk is voor jou, dan bestaat er de mogelijkheid tot opname in een kliniek waarmee wij een vast samenwerkingsverband hebben. Hier zal jij onder begeleiding aan jouw verslavingsprobleem werken. Tijdens een ongeveer 6 weken durende behandeling leer je nee te zeggen tegen alcohol, drugs en/of bepaald gedrag.

Het behandelteam bestaat uitsluitend uit medisch specialisten. Hiernaast worden ter ondersteuning opgeleide ervaringsdeskundigen ingezet. Cliënten geven bij ons aan zich mede hierdoor begrepen en op hun gemak te voelen. Je volgt een zeer intensief traject, bestaande uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Intake inplannen
klinische opname afkickkliniek

Wij werken samen met de volgende verzekeraars

Kliniekopname in het kort

1. Detoxopname

Je start (indien noodzakelijk) deze behandeling met het ontgiften van je lichaam. Het ontwennen van een verslaving heet in de medische term detoxiferen. Dit gebeurt in Nederland.

2. Behandeling verslaving

Op de behandelafdeling van de kliniek wordt een dagelijks dagprogramma gevolgd met onderdelen als een leefstijl- en emotieregulatie-training. Steeds in een groep van meerdere personen. De basis van het behandelprogramma is cognitieve gedragstherapie. De voortgang van de behandeling wordt wekelijks met de regiebehandelaar besproken tijdens individuele gesprekken.

3. Na de behandeling

Na het afronden van de behandeling adviseren wij wekelijks mee te doen met een nazorggroep. Nazorg duurt minimaal 24 weken. Dit helpt om vast te houden wat je tijdens de opname hebt geleerd. Het stoppen met alcohol, drugs en/of gedrag wordt vaak niet als het moeilijkst ervaren. Het op lange termijn volhouden is de grootste uitdaging. Nazorg helpt je het vroegtijdig inzien van risicovolle situaties en daaruit weg te blijven.

klinische opname zuid-afrika

Voor wie is de klinische behandeling?

Mensen met ernstige verslavingsproblemen die daarnaast kampen met andere maatschappelijke en sociale problemen. Meestal zijn eerder pogingen gedaan om het middelengebruik te veranderen, maar was de hulp daarbij niet intensief genoeg.

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: Klinische behandeling werkt!

Nazorg

Na ontslag uit de kliniek, volg je nog minimaal 24 weken een intensief nazorgtraject. Dit is een belangrijke periode waar je de opgedane kennis gaat toepassen in de praktijk, gewoon thuis of in een zogenaamd safehouse. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens deze sessies aan bod komen zijn o.a. sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties.

Team Vida Addiction Care

Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

De eerste stap naar hulp

Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij je meer informatie geven over de behandeling van jouw verslaving en adviseren welke methode het meest geschikt is voor jou. Vul onderstaand formulier in – wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*