Klinische opname

Opname in een afkickkliniek

Indien tijdens de intakeprocedure blijkt dat een klinische opname noodzakelijk is voor jou, dan bestaat er de mogelijkheid tot opname in een kliniek waarmee wij een vast samenwerkingsverband hebben. Hier zal jij onder begeleiding aan jouw verslavingsprobleem werken. Tijdens een ongeveer 6 weken durende behandeling leer je nee te zeggen tegen alcohol, drugs en/of bepaald gedrag.

Het behandelteam bestaat uitsluitend uit medisch specialisten. Hiernaast worden ter ondersteuning opgeleide ervaringsdeskundigen ingezet. Cliënten geven bij ons aan zich mede hierdoor begrepen en op hun gemak te voelen. Je volgt een zeer intensief traject, bestaande uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Ik wil direct een intake
klinische opname afkickkliniek

Kliniekopname in het kort

1. Detoxopname

Je start (indien noodzakelijk) deze behandeling met het ontgiften van je lichaam. Het ontwennen van een verslaving heet in de medische term detoxiferen. Dit gebeurt in Nederland.

2. Behandeling verslaving

Op de behandelafdeling van de kliniek wordt een dagelijks dagprogramma gevolgd met onderdelen als een leefstijl- en emotieregulatie-training. Steeds in een groep van meerdere personen. De basis van het behandelprogramma is cognitieve gedragstherapie. De voortgang van de behandeling wordt wekelijks met de regiebehandelaar besproken tijdens individuele gesprekken.

3. Na de behandeling

Na het afronden van de behandeling adviseren wij wekelijks mee te doen met een nazorggroep. Nazorg duurt minimaal 24 weken. Dit helpt om vast te houden wat je tijdens de opname hebt geleerd. Het stoppen met alcohol, drugs en/of gedrag wordt vaak niet als het moeilijkst ervaren. Het op lange termijn volhouden is de grootste uitdaging. Nazorg helpt je het vroegtijdig inzien van risicovolle situaties en daaruit weg te blijven.

klinische opname zuid-afrika

Voor wie is de klinische behandeling?

Mensen met ernstige verslavingsproblemen die daarnaast kampen met andere maatschappelijke en sociale problemen. Meestal zijn eerder pogingen gedaan om het middelengebruik te veranderen, maar was de hulp daarbij niet intensief genoeg.

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: Klinische behandeling werkt!

Nazorg

Na ontslag uit de kliniek, volg je nog minimaal 24 weken een intensief nazorgtraject. Dit is een belangrijke periode waar je de opgedane kennis gaat toepassen in de praktijk, gewoon thuis of in een zogenaamd safehouse. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens deze sessies aan bod komen zijn o.a. sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties.

Wij helpen je van je verslaving af!

Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact met ons op voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor behandeling.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 085 500 06 56

Neem contact op

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer