Gedragsverslaving

    Krijg de juiste hulp zonder wachttijden

Kom in contact

Hulp bij gedragsverslaving

Bij het horen van de termen verslaving, afkicken en ontwenningsverschijnselen denken de meeste mensen aan alcohol, sigaretten of drugs. Echter, het is ook mogelijk om een verslaving te ontwikkelen zonder gebruik te maken van verdovende, stimulerende of geestverruimende middelen.

Er bestaat voortdurend een innerlijke drang om bepaald gedrag te vertonen, zoals gokken, gamen, overmatig internetgebruik, het kijken van porno of het hebben van seks. Je gevoelens en gedachten worden sterk beïnvloed door dit gedrag. Deze afhankelijkheid kan variëren van mild tot ernstig of zelfs chronisch gedrag.

Bij Vida Addiction Care bieden we hulp bij gedragsverslaving. Plan nu jouw intakegesprek en neem de eerste stap naar herstel.

Ik wil direct een intake
hulp bij gedragsverslaving

Ambulante (deeltijd) behandeling

Kies je voor een ambulante behandeling van jouw gedragsverslaving, dan kun je gewoon thuis blijven slapen en naar je werk en/of studie gaan. Het is ook mogelijk om te verblijven in een zogenaamd ‘safe house’ waar we mee samenwerken. Een ambulante behandeling is ook mogelijk wanneer je al een klinische opname hebt gehad.

De behandeling vindt op gezette tijden plaats. Je volgt een intensief traject, bestaande groepssessies en individuele therapie. Soms duurt het gesprek een hele dag, maar het kan ook een korte afspraak zijn.

Ambulante behandeling

Opname in een kliniek

Soms is een ambulante behandeling niet voldoende en is een opname in een van onze klinieken in Nederland of het buitenland vereist. Hier wordt je intensief begeleid door ons deskundig medisch team.

Groot voordeel van een opname in een afkickkliniek is dat je veilig uit je omgeving bent, er geen verleidingen zijn om te “gebruiken” en je fulltime werkt aan je herstel.

Je volgt een zeer intensief traject, bestaande uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Kliniek opname
gevolgen gedragsverslaving

Gevolgen gedragsverslaving

Een gedragsverslaving veroorzaakt vaak aanzienlijke problemen op het gebied van sociale contacten, thuisomgeving en werk. Je functioneren wordt negatief beïnvloed en je begint steeds meer verantwoordelijkheden te verwaarlozen. Uiteindelijk raakt je dagelijks leven volledig ontwricht.

Een gedragsverslaving kan diverse gevolgen hebben, zowel lichamelijk als sociaal en financieel. Bij een verslaving aan gaming kan de persoon bijvoorbeeld last krijgen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn en geïrriteerde ogen door het langdurig staren naar het computerscherm. Een verslaving aan gokken kan leiden tot ernstige financiële problemen. Een verslaving aan eten kan resulteren in overgewicht en algemene gezondheidsproblemen.

De problemen en gevolgen stapelen zich op in de loop van de tijd, waardoor je in een negatieve spiraal terechtkomt. Dit vergroot de drang om te vluchten in het ongewenste gedrag, waardoor de vicieuze cirkel compleet is. Het komt vaak voor dat de toename van problemen ook kan leiden tot een middelenverslaving, zoals alcohol of drugs.

Wanneer is er sprake van een gedragsverslaving?

We spreken van een gedragsverslaving wanneer er een dwangmatige drang is om bepaald gedrag te vertonen, zelfs als het geen echt plezier meer oplevert. Het niet kunnen uitvoeren van dit gedrag veroorzaakt intense gevoelens en gedachten. Hoewel je je bewust bent van de problemen die het veroorzaakt, lukt het je niet om te stoppen. De verslaving neemt steeds meer tijd in beslag, ten koste van andere belangrijke zaken. Hoewel gedragsverslavingen in diverse vormen voorkomen, zijn er een aantal symptomen die vaak voorkomen:

  • rusteloosheid;
  • minder van het gedrag vertonen lukt niet;
  • prikkelbaarheid;
  • schuldgevoelens;
  • ontkenning van het probleem;
  • verwaarlozing;
  • vluchten van problemen;
  • slaapproblemen;
  • liegen over het gedrag.

Team Vida Addiction Care

Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

De eerste stap naar hulp

Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij je meer informatie geven over de behandeling van jouw verslaving en adviseren welke methode het meest geschikt is voor jou. Vul onderstaand formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*
MM slash DD slash JJJJ

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer