Verslaving

Verslaving is de afhankelijkheid van één of meerdere stoffen of gedragingen, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit houdt in dat je steeds meer van het middel gebruikt en dit langer doet dan je eigenlijk wilt.

Behandelen van jouw verslaving

Verslaving komt veel voor. De ziekte van verslaving kan iedereen treffen. Het maakt niet uit wat jouw sociale klasse is, genoten opleiding, ras, cultuur of zelfs leeftijd. Het is een hersenziekte en hoewel sommige mensen wel een grotere genetische aanleg hebben, kun je zelfs zonder dit “verslavings-gen” verslaafd raken.

Bij Vida Addiction Care kun je rekenen op professionele hulp als je zelf niet in staat bent om van je verslaving af te komen. Ons team bestaat uit hoogopgeleide professionals, waaronder psychologen, verslavingsartsen, psychiaters, maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen.

Wij begrijpen wat er nodig is om je verslaving te overwinnen en weten ook hoe we een terugval kunnen voorkomen. Je kunt vertrouwen op onze expertise en ondersteuning tijdens jouw herstelproces.

Ik wil direct een intake

Vida Addiction Care

Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij vaak werken vanuit hun ervaring als ervaringsdeskundigen. Daarnaast hebben zij een relevante opleiding of cursussen gevolgd. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

Neem contact op

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer