Gokverslaving

    Krijg de juiste hulp zonder wachttijden

Kom in contact

Hulp bij gokverslaving

Met de legalisatie van online kansspelen in Nederland neemt het aantal mensen dat problemen ervaart door gokken steeds verder toe. Alleen al in Nederland wordt er jaarlijks 100 miljoen euro vergokt in online casino’s.

Gokken wordt een obsessie en dit leidt tot ernstige financiële en sociale problemen voor de gokkers. Om deze problemen te overwinnen, is professionele hulp echt noodzakelijk.

Wij bieden hulp bij jouw gokverslaving. Plan nu een vrijblijvend intakegesprek en neem de eerste stap naar herstel.

Ik wil direct een intake

Ambulante (deeltijd) behandeling

Kies je voor een ambulante behandeling van jouw gokverslaving, dan kun je gewoon thuis blijven slapen en naar je werk en/of studie gaan. Het is ook mogelijk om te verblijven in een zogenaamd ‘safe house’ waar we mee samenwerken. Een ambulante behandeling is ook mogelijk wanneer je al een klinische opname hebt gehad.

De behandeling vindt op gezette tijden plaats. Je volgt een intensief traject, bestaande groepssessies en individuele therapie. Soms duurt het gesprek een hele dag, maar het kan ook een korte afspraak zijn.

Ambulante behandeling

Opname in een kliniek

Soms is een ambulante behandeling niet voldoende en is een opname in een van onze verslavingsklinieken in Nederland of het buitenland vereist. Hier wordt je intensief begeleid door ons deskundig medisch team.

Groot voordeel van een opname in een afkickkliniek is dat je veilig uit je omgeving bent, er geen verleidingen zijn om te “gebruiken” en je fulltime werkt aan je herstel.

Je volgt een zeer intensief traject, bestaande uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Kliniek opname
gevolgen gokverslaving

Gevolgen van een gokverslaving

Iemand die verslaafd is aan gokken blijft doorgaan, zelfs wanneer de financiële problemen zich opstapelen. Relaties, werk of studie worden verwaarloosd. De spanning van het gokken zorgt voor een bijna bedwelmende roes, vergelijkbaar met iemand die dronken of onder invloed is. Deze roes helpt om vervelende gedachten te verdringen.

De ernst en hardnekkigheid van deze verslaving blijken wel uit het feit dat gokverslaafden een van de hoogste percentages hebben als het gaat om suïcidale gedachten en pogingen. Schaamte, schuldgevoel (zowel financieel als moreel) en gevoelens van uitzichtloosheid spelen hierbij een grote rol.

Ook de impact op de directe omgeving, zoals het gezin of de partner, is enorm. Denk aan situaties waarin mensen uit hun huis worden gezet vanwege achterstallige huur- of hypotheekbetalingen, kinderen die geen mogelijkheden meer hebben om te studeren, of het aangaan van schuldsaneringstrajecten.

Wanneer is er sprake van een gokverslaving?

Je begint te merken dat je steeds vaker gokt en dat de bedragen waarmee je speelt steeds groter worden. Het plezier in het gokken is verdwenen, maar je voelt een drang om door te blijven gaan. Een gokverslaving kan je leven overnemen en leiden tot ernstige financiële problemen.

Mogelijk heb je een gokverslaving als je:

  • Voortdurend aan gokken denkt.
  • Vaker en langer gokt dan je eigenlijk van plan was.
  • Blijft gokken totdat al je geld op is.
  • Niet in staat bent om zelfstandig te stoppen.
  • Geld leent om te kunnen blijven spelen.
  • Gokt om je financiële verplichtingen te kunnen voldoen.
  • Bij stoppogingen last krijgt van slapeloosheid, paniekaanvallen, prikkelbaarheid en hoofdpijn.

Ben je in een neerwaartse spiraal terechtgekomen of ben je bang dat dit binnenkort zal gebeuren? Wij staan klaar om je te helpen.

Zelf stoppen met gokken?

Wanneer je de beslissing neemt om te stoppen met gokken, heb je al een belangrijke stap in de juiste richting gezet. Het erkennen van je gokverslaving is een cruciale stap om deze te kunnen overwinnen. Het is echter ook essentieel om hulp in te schakelen en te leren hoe je op een gezonde manier met je gokprobleem kunt omgaan.

Het kan moeilijk zijn om op eigen kracht te stoppen, vooral op momenten dat het even niet zo goed gaat. Vaak ligt er namelijk een dieperliggende oorzaak ten grondslag aan je gokgedrag, waardoor het een excuus is geworden om je tijdelijk niet verdrietig, ongelukkig of depressief te voelen. Door deze onderliggende problemen in kaart te brengen en te leren hoe je er effectief mee kunt omgaan, leg je een solide basis voor een toekomst zonder verslaving.

Team Vida Addiction Care

Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

De eerste stap naar hulp

Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij je meer informatie geven over de behandeling van jouw verslaving en adviseren welke methode het meest geschikt is voor jou. Vul onderstaand formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*
MM slash DD slash JJJJ

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer