Crystal meth verslaving

    Krijg de juiste hulp zonder wachttijden

Kom in contact

Hulp bij crystal meth verslaving

Crystal meth heeft een vergelijkbare werking als speed, maar is twee keer zo krachtig, waardoor de schadelijke gevolgen ook groter zijn.

Het negatieve imago van meth kan bovendien een extra obstakel vormen bij het zoeken naar hulp.

Bij Vida Addiction Care behandelen we je op een professionele en begripvolle manier, of je nu ondersteuning nodig hebt om je leven weer op de rails te krijgen of gewoon vragen hebt over je gebruik.

Ik wil direct een intake
hulp bij crystal meth verslaving

Ambulante (deeltijd) behandeling

Als je kiest voor een ambulante behandeling voor je crystal meth verslaving, heb je de mogelijkheid om gewoon thuis te blijven slapen en naar je werk en/of studie te gaan. Daarnaast is er de optie om te verblijven in een ‘safe house’ waar we mee samenwerken. Een ambulante behandeling kan ook plaatsvinden als je al een klinische opname hebt gehad.

De behandeling vindt op vastgestelde tijden plaats. Je volgt een intensief programma, bestaande uit groepssessies en individuele therapie. De duur van een sessie kan variëren, van een hele dag tot een kortere afspraak.

Ambulante behandeling

Opname in een kliniek

In sommige gevallen is een ambulante behandeling niet voldoende en is een opname in een van onze afkickklinieken in Nederland of in het buitenland vereist. Hier ontvang je intensieve begeleiding van ons deskundige medische team.

Een groot voordeel van een opname in een ontwenningskliniek is dat je veilig bent weg van je gebruikelijke omgeving, waar er geen verleidingen zijn om te gebruiken, en je je volledig kunt richten op je herstel.

Tijdens je verblijf volg je een zeer intensief programma, bestaande uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Kliniek opname
effecten en risico's van crystal meth

Effecten en risico’s van crystal meth

Crystal meth heeft diverse effecten die variëren op korte, middellange en lange termijn. Tijdens het gebruik veroorzaakt het een gevoel van euforie, tevredenheid en verhoogde energie. Bovendien bevordert het de alertheid, verbetert het cognitieve vaardigheden en vermindert het remmingen.

Op de lange termijn kunnen er echter fysieke, mentale en emotionele problemen ontstaan als gevolg van het gebruik van crystal meth. Deze problemen omvatten gewichtstoename of gewichtsverlies, slaapproblemen, hartproblemen, paranoia, hallucinaties en andere psychische aandoeningen.

Doordat het gevoelens van angst en depressie kan veroorzaken, is er bovendien een verhoogd risico op suïcidale gedachten en gedrag.

Wanneer is er sprake van een crystal meth verslaving?

Crystal meth is zeer verslavend, maar het feit dat iemand regelmatig gebruikt wil niet direct zeggen dat diegene ook verslaafd is. Of het daadwerkelijk gaat om een verslaving is afhankelijk van de beleving en het gebrek aan controle van het gebruik.

Na het gebruik van crystal meth treden al na 2 tot 3 dagen ontwenningsverschijnselen op. Hoewel deze symptomen na 1 tot 2 weken verminderen, is de kans groot dat men in die periode opnieuw begint met gebruiken.

Als je dwangmatig en obsessief meth blijft gebruiken, de high die je ervan krijgt ziet als een middel om te ontsnappen aan je dagelijks leven en/of problemen, en de controle over je gedrag hebt verloren, duidt dit op een ernstige verslaving.

Zelf stoppen met gebruiken?

Een verslaving aan meth kan je leven in korte tijd volledig ontwrichten, met vaak desastreuze gevolgen. Het is daarom van cruciaal belang om zo snel mogelijk te erkennen dat er een probleem is ontstaan waarover je de volledige controle bent kwijtgeraakt. Hoewel dit een moeilijke en pijnlijke stap is, is het erkennen dat je hulp nodig hebt wel de eerste stap op weg naar een nieuw leven.

Het is bijna altijd noodzakelijk om professionele hulp in te schakelen om succesvol om te gaan met een verslaving aan crystal meth. Het alleen afkicken kan bijzonder gevaarlijk zijn. Daarom is een opname in een verslavingskliniek, waar je onder medische begeleiding kunt afkicken, veruit de beste optie.

Team Vida Addiction Care

Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

De eerste stap naar hulp

Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij je meer informatie geven over de behandeling van jouw verslaving en adviseren welke methode het meest geschikt is voor jou. Vul onderstaand formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*
MM slash DD slash JJJJ

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer