Afkickkliniek Hilversum

Verslavingszorg in Hilversum

Ben je op zoek naar professionele hulp bij verslaving? Bij Vida Addiction Care kunnen we je helpen om weer controle over je leven te krijgen. Onze afkickkliniek in Hilversum, Noord-Holland, biedt een specifiek behandeltraject dat gericht is op de onderliggende problematiek van jouw verslaving.

Door afstand te nemen van je vertrouwde omgeving, kun je in alle rust werken aan je herstel. Wil je meer informatie over onze afkickkliniek in Hilversum en de behandelingen die we aanbieden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer details. Het team van Vida Addiction Care staat klaar om je te ondersteunen bij het overwinnen van je verslaving.

Ik wil direct een intake

Vida Addiction Care Hilversum

Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

085 500 06 56

info@vidaaddictioncare.nl

Openingstijden

Werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur

Vida Addiction Care Hilversum

Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

085 500 06 56

info@vidaaddictioncare.nl

Openingstijden

Werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur

Wat kun je verwachten tijdens een klinische opname?

Wij bieden een breed scala aan behandelingen voor verslaving, waarbij klinische opname een van de opties is. Als tijdens het intakeproces blijkt dat een behandeling in onze afkickkliniek in Hilversum de juiste vorm van verslavingszorg voor jou is, bestaat de mogelijkheid om daar opgenomen te worden.

Het nemen van fysieke afstand van je thuissituatie helpt je om ook mentaal afstand te nemen van negatieve invloeden en patronen die daar zijn ontstaan. In onze locatie in Hilversum kun je in een rustige omgeving werken aan je herstel, met intensieve begeleiding van een ervaren en deskundig multi-disciplinair team.

Kliniek opname

De behandeling in een kliniek

Een opname in een van onze afkickklinieken heeft doorgaans een duur van zes weken. Gedurende deze periode werk je samen met je persoonlijke behandelaar aan een behandelplan dat specifiek is afgestemd op jouw situatie en doelen. Deze behandelaar zal nauw betrokken blijven bij je voortgang en ondersteunt je bij de stappen die je zet.

Tijdens je verblijf volg je een gevarieerd weekprogramma dat bestaat uit zowel groepstherapieën als individuele gesprekken. Onze behandeling is gebaseerd op bewijs en omvat diverse therapieën, zoals psychotherapie, systeemtherapie, terugvalpreventie en mindfulness. Deze therapieën dragen bij aan het vergroten van inzicht in je verslaving. Daarnaast zijn er ook zelfhulpgroepen beschikbaar en wordt er een evenwicht gezocht tussen intensieve therapie en ontspannende activiteiten.

De oorzaak van jouw verslaving

In onze afkickklinieken staat het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van verslaving centraal in onze behandelingen. We leggen de focus op het begrijpen van wat de verslaving in stand houdt. Ons behandelteam is sterk overtuigd dat het aanpakken van deze aspecten een solide basis kan leggen voor blijvend herstel.

Door negatieve patronen te doorbreken en bewust te worden van triggers, kun je de kans op terugval op lange termijn aanzienlijk verminderen. Samen met jou werken we aan het identificeren en aanpakken van de dieperliggende factoren die hebben bijgedragen aan je verslaving. Op deze manier kun je een stevige basis leggen voor een gezond en herstellend leven.

Systeemtherapie en familiebegeleiding

Binnen ons behandelprogramma hechten we veel waarde aan systeemtherapie. We onderzoeken de invloed van omgevingsfactoren, zoals werk, school, buurt, religie en cultuur, zowel op de verslaving zelf als op alle betrokkenen.

We erkennen dat de betrokkenheid van familie en naasten van essentieel belang is voor een positief herstel. Zij kunnen een zeer waardevolle rol spelen in het herstelproces. Daarom bieden wij familiebegeleiding aan en voorzien we hen van de juiste informatie, zodat zij actief betrokken kunnen zijn bij de behandeling. 

Detoxificatie

Voordat je aan de behandeling begint, is het essentieel dat je een detoxificatieproces ondergaat. Detoxificatie omvat het reinigen en ontgiften van het lichaam van schadelijke stoffen, zoals alcohol of drugs. Wanneer je verslaafd bent en plotseling stopt, kunnen er onthoudingsverschijnselen optreden.

Het is van groot belang om dit detoxificatieproces onder medisch toezicht te laten plaatsvinden, aangezien onthoudingsverschijnselen ernstig kunnen zijn en in sommige gevallen zelfs levensbedreigend. Bij Vida Addiction Care bieden we medische begeleiding tijdens detoxificatie, waarbij we verschillende opties hebben, waaronder klinische opname en ambulante behandeling. Op deze manier kunnen we de meest geschikte aanpak kiezen die past bij jouw specifieke situatie.

afkickkliniek amersfoort vida addiction care

Plan je intake

Heb je vragen of heb je hulp nodig met betrekking tot onze behandelingen of onze kliniek in Hilversum? Bij Vida Addiction Care staan we klaar om je te ondersteunen bij je verslaving. Laat je gegevens achter en een van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om je situatie te bespreken en de mogelijke behandelopties door te nemen. Als je liever direct met iemand wilt spreken, kun je ons bereiken op het nummer 085 500 06 56. 

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

Ik wil direct een intake

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer