Zelfhulpgroepen

Zelfhulpgroepen voor verslaving

Vida Addiction Care adviseert alle cliënten na de behandeling in de afkickkliniek, ons nazorgtraject van 24 weken te volgen. Daarnaast raden we je sterk aan 3 tot 4 keer per week een zelfhulpgroep te bezoeken om terugval tot een minimum te beperken. Stay clean is het motto!

Een zelfhulpgroep bestaat uit een groep mensen die een bepaald probleem of een bepaalde ervaring gemeen hebben. Dat houdt in dat je in een zelfhulpgroep voor verslaving mensen zult ontmoeten die uit eigen ervaring weten wat het is om verslaafd te zijn. Zij hebben er immers ook mee te maken gehad. Zelfhulpgroepen worden geleid door en voor de leden.

In de zelfhulpgroepen kun je iemand vragen je sponsor te worden. Een sponsor is een herstellende verslaafde die al verder in het 12-stappenprogramma is dan jijzelf. Bij hem of haar kun je terecht met problemen die misschien te persoonlijk zijn om met de groep te delen. Nog belangrijker is dat een sponsor je helpt met het doorlopen van de 12 stappen.

Ik wil direct een intake

Welke zelfhulpgroepen zijn er?

Er zijn verschillende zelfhulpgroepen voor verslaafden in herstel. Voor de verslaafde zelf maar ook voor de directe omgeving van verslaafde mensen zoals ouders, partners, familieleden en vrienden. Bekende voorbeelden van 12-stappenzelfhulpgroepen zijn de Anonieme Alcoholisten (AA) en Anonieme Verslaafden (NA).

Wij helpen je van je verslaving af!

Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact met ons op voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor behandeling.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 085 500 06 56

Neem contact op

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer