Ambulante behandeling

Wat is een ambulante behandeling?

Als jij samen met je behandelaar kiest voor ambulante behandeling, betekent dit dat je naast je dagelijkse verplichtingen zoals werk, studie of gezinsleven, wekelijks deelneemt aan een of meerdere groepssessies en individuele gesprekken hebt met je behandelaar om te werken aan je herstel. Deze behandeling is in overleg beschikbaar in de avonduren en kan ook deels via e-health plaatsvinden.

Soms is een opname in een kliniek immers niet altijd noodzakelijk en zijn wekelijkse gesprekken met behandelaars voldoende om het doel, een leven zonder drank en drugs, te verwezenlijken.

Ik wil direct een intake

Deeltijd behandeld worden voor je verslaving

Tijdens deze behandeling kun je thuis blijven wonen of in één van de “safehouses” (begeleid en beschermd) waarmee wij samenwerken. Naast bijvoorbeeld jouw werk of studie kan er gewerkt worden aan jouw verslavingsgerelateerde problemen en de mogelijke onderliggende problematiek. De ambulante behandeling kan dienen als primaire behandeling of na jouw klinische behandeling.

De behandeling vindt op gezette tijden plaats. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie. Soms duurt het gesprek een hele dag, maar het kan ook een korte afspraak zijn. Onze unieke evidence based (wetenschappelijk bewezen) behandeling bestaat uit onder andere cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie.

Ondersteuning voor familie

Verslaving is een psychosociale stoornis, die niet alleen impact heeft op jouw leven, maar ook op de directe omgeving, zoals je familieleden. Bij Vida Addiction Care besteden wij daarom aandacht aan de directe omgeving om ook hen bij te staan in het herstelproces.

Tijdens de behandeling wordt de familie en naaste uitgenodigd voor een gezamenlijke sessie.

Wij helpen je van je verslaving af!

Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact met ons op voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor behandeling.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 085 500 06 56

Neem contact op

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer