Seksverslaving

    Krijg de juiste hulp zonder wachttijden

Kom in contact

Hulp bij seksverslaving

De seksuele drang ontstaat tijdens de puberteit, wat een normaal onderdeel is van iemands ontwikkeling. De frequentie en intensiteit van seksuele gedachten en activiteiten kunnen echter sterk variëren van persoon tot persoon en kunnen ook afhankelijk zijn van de levensfase waarin iemand zich bevindt.

Indien je vermoedt dat je verslaafd bent aan seks, of als je merkt dat het een negatieve invloed heeft op je leven, is het raadzaam om professionele hulp te zoeken.

Plan nu jouw intakegesprek en neem de eerste stap naar herstel.

Ik wil direct een intake
hulp bij seksverslaving

Ambulante (deeltijd) behandeling

Kies je voor een ambulante behandeling van een seksverslaving, dan kun je gewoon thuis blijven slapen en naar je werk en/of studie gaan. Het is ook mogelijk om te verblijven in een zogenaamd ‘safe house’ waar we mee samenwerken. Een ambulante behandeling is ook mogelijk wanneer je al een klinische opname hebt gehad.

De behandeling vindt op gezette tijden plaats. Je volgt een intensief traject, bestaande groepssessies en individuele therapie. Soms duurt het gesprek een hele dag, maar het kan ook een korte afspraak zijn.

Ambulante behandeling

Opname in een kliniek

Soms is een ambulante behandeling niet voldoende en is een opname in een van onze ontwenningsklinieken in Nederland of het buitenland vereist. Hier wordt je intensief begeleid door ons deskundig medisch team.

Groot voordeel van een opname in een afkickkliniek is dat je veilig uit je omgeving bent, er geen verleidingen zijn om te “gebruiken” en je fulltime werkt aan je herstel.

Je volgt een zeer intensief traject, bestaande uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Kliniek opname
Risico's seksverslaving

Risico’s seksverslaving

Een verslaving aan seks kan leiden tot problemen op lichamelijk, emotioneel, sociaal en juridisch gebied. Veelvoorkomende gevaren bij een seksverslaving zijn uitputting, seksueel overdraagbare aandoeningen, zelfbeschadiging en in sommige gevallen zelfs suïcidale gedachten.

Schuldgevoelens en schaamte isoleren je, waardoor je jezelf afzondert. Relaties worden verbroken en je prestaties op het werk kunnen negatief beïnvloed worden. Door steeds meer grenzen te verleggen, loop je zelfs het risico op juridische problemen.

Ook financieel kan een verslaving aan seks ernstig gevolgen hebben doordat men vaak veel geld besteedt aan prostitutiebezoek, pornografische materiaal, sekslijnen en/of internet.

Wanneer is er sprake van een seksverslaving?

Bij een seksverslaving is er sprake van een dwangmatige behoefte aan seksuele activiteiten of het bekijken van seksueel materiaal. Het dwangmatige patroon wordt gekenmerkt door toenemende seksuele gedachten en activiteiten die de controle beginnen over te nemen. De hunkering naar seks wordt een obsessie die steeds sterker wordt. Helaas kan een seksverslaving een destructieve invloed hebben op het gezinsleven, werk en zelfbeeld als er geen professionele hulp wordt gezocht.

In sommige gevallen loopt iemand met een seksverslaving het risico om zijn of haar partner, familie en/of vrienden te verliezen. Dit komt doordat de verslaving steeds meer tijd in beslag neemt en de drang naar seks groter wordt. Het is belangrijk om tijdig specialistische hulp te zoeken om de negatieve gevolgen van een seksverslaving te voorkomen of te verminderen.

Team Vida Addiction Care

Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

De eerste stap naar hulp

Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij je meer informatie geven over de behandeling van jouw verslaving en adviseren welke methode het meest geschikt is voor jou. Vul onderstaand formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*
MM slash DD slash JJJJ

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer