Intake

Intake bij Vida Addiction Care

Bij Vida Addiction Care begint elke behandeling met een intake bestaande uit twee delen. Het eerste deel is een intakegesprek met een van onze psychologen die jouw hulpvraag, problemen, verleden en thuissituatie in kaart brengt. Hierbij bespreken we ook jouw persoonlijke wensen, zoals behandeling naast je werk.

Hierna volgt een gesprek met een van onze regiebehandelaren, waaronder een psychiater, verslavingsarts, BIG-geregistreerde psycholoog of verpleegkundig specialist. We gaan dieper in op specifieke onderwerpen en samen kijken we naar de behandelmogelijkheden die het beste bij jou passen.

Na deze gesprekken wordt het behandelvoorstel besproken in het multidisciplinaire team en wordt er een definitief behandeladvies gegeven. Jouw casemanager bespreekt dit telefonisch met jou.

intake bij vida addiciton care
intake voor opname

Het intakegesprek

Bij het intakegesprek dien je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart), een (kopie van het) polisblad van je zorgverzekering en een verwijsbrief van je huisarts mee te nemen. Let op: zonder deze documenten en een geldige verwijsbrief kan de intake niet doorgaan.

Belangrijk om te weten is dat wanneer je niet op komt dagen voor je afspraak of deze niet minimaal 24 uur van tevoren annuleert, er €150 in rekening wordt gebracht.

Ik wil direct een intake

Kosten

De behandeling wordt vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Voor meer informatie over de kosten en vergoedingen kun je onze website raadplegen.

In de eerste behandelsessies wordt onder andere aandacht besteed aan het maken van een behandelplan met daarin de beschrijvende behandeldiagnose, het behandeladvies, de DSM 5 classificatie en de gezamenlijk geformuleerde behandeldoelstellingen.

Familiedagen

Daarnaast is er ruimte voor de familie en andere naasten van de patiënt. Omdat we weten dat er bij naasten veel vragen kunnen leven, organiseren wij regelmatig een familiedag naast het systeemgesprek.

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer