Cocaïneverslaving

    Krijg de juiste hulp zonder wachttijden

Kom in contact

Cocaïneverslaving

Het herstellen van een cocaïneverslaving is niet iets wat je alleen moet (willen) aanpakken. Weet dat er professionele hulp beschikbaar is. Het team van Vida Addiction Care staat klaar om je die hulp te bieden. Elk individu is uniek en daarom leveren wij zorg op maat. Samen met jou stellen we vast welke behandeling het beste past bij jouw situatie.

Het behandelen van jouw verslaving

De eerste en belangrijkste stap is om toe te geven dat je verslaafd bent. Het is erg moeilijk om alleen te stoppen met het gebruik van cocaïne. Wij bieden professionele verslavingszorg en hebben al talloze mensen geholpen bij het overwinnen van hun cocaïnegebruik. 

Ik wil direct een intake
nazorg cocaineverslaving

Ambulante (deeltijd) behandeling

Jouw behandeling voor verslaving kun je naast je werk en studie volgen. Je kunt tijdens je behandeling thuis blijven slapen en naar je werk gaan en/of studie blijven volgen. Of je verblijft in een zogenaamd ‘safe house’ waar we mee samenwerken. Een ambulante behandeling kan ook gevolgd worden na een klinische behandeling.

De behandeling vindt op gezette tijden plaats. Je volgt een intensief traject, bestaande groepssessies en individuele therapie. Soms duurt het gesprek een hele dag, maar het kan ook een korte afspraak zijn.

Ambulante behandeling

Opname in een kliniek

Je verblijft in een van onze afkickklinieken voor jouw behandeling die is gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van verslaving. Deze behandeling kan in Nederland en/of in het buitenland plaatsvinden.

Groot voordeel van een opname in een verslavingskliniek is dat je veilig uit je omgeving bent, er geen verleidingen zijn om te “gebruiken” en je fulltime werkt aan je herstel. Je volgt een zeer intensief traject, bestaande uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Kliniek opname

De gevaren van cocaïne

Een cocaïneverslaving kan leiden tot ernstige lichamelijke en psychische gezondheidsproblemen, en in sommige gevallen zelfs tot de dood. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk veranderingen aan te brengen om de negatieve effecten van de verslaving tegen te gaan. 

Gevolgen van een cocaïneverslaving

Een verslaving aan cocaïne is zeer schadelijk voor zowel lichaam als geest. Zonder behandeling kunnen er ernstige fysieke en psychische problemen ontstaan en in sommige gevallen zelfs de dood. Daarnaast is het behouden van een cocaïneverslaving vaak duur, kan het leiden tot werkloosheid, schulden, verlies van huisvesting en verbroken relaties. Daarom is behandeling voor een cocaïneverslaving van groot belang.

Wanneer is iemand verslaafd aan cocaïne?

Als iemand drugs, zoals cocaïne, gebruikt om ontwenningsverschijnselen te verminderen of om bepaalde emoties, gevoelens en gedachten te onderdrukken of te versterken, dan spreken we van een verslaving. Maar zelfs als iemand bijvoorbeeld alleen in het weekend gebruikt, kan er sprake zijn van afhankelijkheid van cocaïne.

Cocaïne kan worden misbruikt in sociale situaties vanwege de verhoogde gevoelens van zelfvertrouwen en energie. Mensen die veel werkdruk ervaren of moeten overwerken, gebruiken ook vaak cocaïne vanwege de stimulerende effecten. Sommige mensen gebruiken het om zich minder dronken te voelen, maar dit is een gevaarlijke combinatie. Door het gebruik van cocaïne raakt men snel afhankelijk van de drug en kan het bij stoppen leiden tot ontwenningsverschijnselen.

Kun je zelf stoppen met coke gebruiken?

In de meeste gevallen is het stoppen met cocaïne zonder professionele hulp erg moeilijk. Bij een zware verslaving aan cocaïne is zelfs een detox onder medische begeleiding noodzakelijk om de ontwenningsverschijnselen te verminderen.

Na een eventuele detox volgt een intensieve behandeling om terugval te voorkomen en weer gezond te leven zonder cocaïne of andere middelen. Als er nog geen sprake is van een verslaving, is het soms mogelijk om zelf te minderen of volledig te stoppen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat cocaïne zeer verslavend is en dat deskundige hulp altijd raadzaam is.

Team Vida Addiction Care

Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

De eerste stap naar hulp

Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij je meer informatie geven over de behandeling van jouw verslaving en adviseren welke methode het meest geschikt is voor jou. Vul onderstaand formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*
MM slash DD slash JJJJ

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer