Heroïne verslaving

    Krijg de juiste hulp zonder wachttijden

Kom in contact

Hulp bij heroïne verslaving

Heroïne heeft een sterk verdovend effect en een verslaving ligt dan ook snel op de loer. Het werkt, net als het verwante middel morfine, een verdovend en brengt een gevoel van euforie teweeg. Ook vermindert het lichamelijke en geestelijke pijn.

Doordat het lichaam snel gewend raakt aan de stof, is er steeds meer heroïne nodig om hetzelfde effect te bereiken. Dit vergroot het risico op een overdosis. Bovendien maken ernstige ontwenningsverschijnselen het uitermate moeilijk om te stoppen met het gebruik van heroïne.

Als je wilt stoppen, bieden wij de hulp die je nodig hebt. Plan nu jouw intakegesprek en neem de eerste stap naar herstel.

Ik wil direct een intake

Ambulante (deeltijd) behandeling

Als je kiest voor een ambulante behandeling van je heroïne verslaving, kun je gewoon thuis blijven slapen en je normale dagelijkse activiteiten, zoals werk en/of studie, voortzetten. Als alternatief bieden we ook de mogelijkheid om te verblijven in een “safe house” waar we mee samenwerken. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een ambulante behandeling als je al eerder een opname in een kliniek hebt gehad.

De behandeling wordt gepland op vaste tijdstippen. Je zult een intensief behandeltraject volgen, bestaande uit groepssessies en individuele therapie. De gesprekken kunnen variëren van een hele dag tot kortere afspraken, afhankelijk van de behoefte.

Ambulante behandeling

Opname in een kliniek

In sommige gevallen is een ambulante behandeling niet voldoende en kan een opname in een van onze afkickklinieken in Nederland of in het buitenland nodig zijn. In onze klinieken ontvang je intensieve begeleiding van ons deskundige medische team.

Een groot voordeel van een opname in een verslavingskliniek is dat je in een veilige omgeving verblijft, waar er geen verleidingen zijn om terug te vallen in je oude gewoontes, en waar je je volledig kunt richten op je herstel.

Tijdens je opname volg je een zeer intensief behandelprogramma, dat bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Kliniek opname
symptomen alcoholisme

Effecten van heroïne

Heroïne veroorzaakt een intens euforisch gevoel dat sterker is dan bij andere opiaten. Het beïnvloedt het beloningssysteem in de hersenen en verlicht lichamelijke pijn. Dit verhoogt het risico op het ontwikkelen van een heroïneverslaving aanzienlijk.

Naast het euforische effect heeft heroïnegebruik ook talrijke onplezierige bijwerkingen. Gebruikers kunnen last hebben van een droge mond, opvliegers en slaperigheid. Daarnaast kan het moeilijk zijn om helder te blijven denken.

Lichamelijk kan het gebruik van de drug misselijkheid en jeuk veroorzaken, wat kan leiden tot ernstig krabben en beschadiging van de huid. De meest levensbedreigende effecten van heroïnegebruik zijn vertraging van de hartslag en ademhaling.

Neem de eerste stap

Wanneer is er sprake van een heroïne verslaving?

Heroïne gebruiken heeft ernstige gevolgen voor zowel je gezondheid als je leven. Het lichaam ontwikkelt snel tolerantie voor de drug, wat betekent dat je steeds meer nodig hebt om het gewenste effect te bereiken. Enkele symptomen van een verslaving kunnen zijn:

  • Er is meer heroïne nodig om normaal te kunnen functioneren. Je kunt je niet prettig voelen zonder het gebruik ervan.
  • Je bent voortdurend bezig met heroïne. Zelfs wanneer je niet gebruikt, verlang je er hevig naar (craving).
  • Om te kunnen gebruiken ben je bereid om veel op te geven.
  • Er ontstaan steeds meer problemen in het dagelijks leven, in relaties met familie en vrienden, en op het gebied van werk of studie.
  • Je besteedt al je geld aan de aanschaf en het gebruik van heroïne, wat leidt tot financiële problemen.

Als je jezelf herkent in deze symptomen, is de kans groot dat je verslaafd bent.

Zelf stoppen met heroïne?

De meest ernstige ontwenningsverschijnselen treden op tussen 48 en 72 uur na de laatste inname van heroïne, en na ongeveer een week nemen ze geleidelijk af. Het abrupt stoppen van het gebruik bij zwaar verslaafden in een slechte fysieke conditie kan levensbedreigend zijn.

Daarom is het van groot belang dat je professionele hulp inschakelt bij het afkicken van heroïne. Tijdens de kritieke periode word je nauwlettend gevolgd door professionals. Door medische zorg (detoxificatie) kunnen de lichamelijke ontwenningsverschijnselen grotendeels worden verlicht.

hulp bij heroine verslaving

Overwin je heroïneverslaving

Wij helpen mensen met een heroïneverslaving weer een leven op te bouwen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Het erkennen van je verslaving is een belangrijke stap in het proces. Vervolgens gaan we samen met jou en je familie een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om af te kicken. Je zal een interne therapie van circa 6 weken bij onze partnerkliniek in het buitenland volgen.

De therapie bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie. Nazorg duurt minimaal 16 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens de groepssessies in je nazorgtraject aan bod komen zijn onder andere: sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties

Jouw familie, vrienden en naasten

Wij vinden het van groot belang om ook je directe naasten te betrekken bij de behandeling. Zij hebben vaak veel vragen over verslaving en de werking hiervan. Met individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om o.a. de verslaving en de effecten hiervan beter te begrijpen. Deze gesprekken hebben als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties. Onze behandelingen zijn intensief en op maat en daardoor zéér effectief. Het terugvalpercentage is laag. De zorgverzekering vergoedt onze behandelingen.

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: Behandeling werkt! Wij helpen je van je heroïneverslaving af! Zet vandaag nog de eerste stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek. Zoek vandaag hulp bij je heroïneverslaving, en zet de stap om contact met ons op te nemen. Meld je aan voor advies en verdere vragen. Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 085-5000656

heroïne verslaving

De gevolgen van een heroïneverslaving

Heroïne is een zeer gevaarlijke drug. Het heeft nare gevolgen voor je gezondheid en mentale gesteldheid. Om den duur verliezen heroïne verslaafden hun baan, hun thuis en hun trots. Ze bereiken “rock bottom” en hun hele leven draait om het verkrijgen van de volgende ‘high’. De ontwenningsverschijnselen van heroïne zijn zeer heftig en levensgevaarlijk. Afkicken moet dan ook altijd onder professionele begeleiding en kan pas starten na een intensieve detox welke door een arts wordt geleid met behulp van medicatie.

Vergeleken met andere verslavingen is heroïne wel één van de heftigste verslavingen om vanaf te kicken. Hulp bij heroïneverslaving is daarom erg belangrijk. Heroïne mag dan wel een drug zijn welke zeer moeilijk is om vanaf te komen, maar het is zeker niet onmogelijk! Er zijn vele succesverhalen. Met de juiste begeleiding kan iedereen afkicken van heroïne. Dus geef de moed niet op en aanvaard onze hulp. Wacht niet, bel ons!

Wij helpen je afkicken van je heroïneverslaving

Zoek jij hulp bij jouw heroineverslaving of is een naaste verslaafd aan heroine? Wij helpen. Onze zorg wordt vergoed.  Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact met ons op voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor behandeling. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 085-5000656

Neem de eerste stap

Team Vida Addiction Care

Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

De eerste stap naar hulp

Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij je meer informatie geven over de behandeling van jouw verslaving en adviseren welke methode het meest geschikt is voor jou. Vul onderstaand formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*
MM slash DD slash JJJJ

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer