Behandeling

Behandeling van verslaving

Vida Addiction Care staat voor je klaar met uitgebreide ondersteuning en behandeling om je te helpen bij het doorbreken van je verslaving. Ons doel is volledige abstinentie van de stof of het gedrag waar je verslaafd aan bent.

Daarnaast streven we naar blijvend herstel, zodat je na de behandeling weer een positief en evenwichtig leven kunt leiden. Dit realiseren we door middel van professionele behandeling en een persoonlijke benadering die op jou is afgestemd.

Klaar voor een nieuw leven? Plan nu jouw intakegesprek en neem de eerste stap naar herstel.

Ik wil direct een intake
behandeling van verslaving

Intakegesprek voor behandeltraject

Elke succesvolle behandeling begint met een intakegesprek. Naast het feit dat we je graag persoonlijk leren kennen, biedt dit gesprek de gelegenheid om samen te bespreken waar je mee worstelt.

Welke verslavingsproblematiek speelt er? Heb je al eerdere pogingen gedaan om te herstellen? Wat zijn je triggers en valkuilen? Door middel van de intake brengen we je hulpvraag in kaart en baseren we het behandelplan daarop. 

Mocht je opzien tegen het gesprek, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een familielid of een ander vertrouwenspersoon mee te nemen. Een afspraak maken is snel en gemakkelijk, zowel telefonisch als online.

Dankzij onze korte wachttijden kun je bij ons snel terecht voor een intakegesprek. Neem contact met ons op en je hebt al de eerste stap in je behandeling gezet. Daar mag je trots op zijn!

Ambulante zorg of klinische opname

Na de intake zullen we bepalen welke behandeling het beste bij jou past: een ambulante of een klinische behandeling. Ambulant is een behandelvorm waarbij je vanuit je eigen woonomgeving dagbehandelingen volgt op onze kliniek in Hilversum of online. Indien nodig kan een klinische opname plaatsvinden in onze partnerkliniek in Zuid-Afrika.

Het kan zijn dat je eerst een detoxificatieproces moet ondergaan voordat de behandeling van start gaat. De noodzaak hiervan hangt af van het middel en de ernst van de verslaving. Deze detox vindt plaats onder toezicht van deskundige medische begeleiding. Het is veel veiliger dan zelf proberen abrupt te stoppen met het gebruik. 

In onze kliniek en bij onze partners kun je rekenen op een team van professionele begeleiders, waaronder artsen, psychiaters, meerdere psychologen, coaches en ervaringsdeskundigen. Zij staan klaar om je te begeleiden en te motiveren. Elke dag brengt je dichter bij je uiteindelijke doel: een leven vrij van verslaving.

nazorg cocaineverslaving

Nazorg en familiebegeleiding

Bij zowel een klinische als een ambulante behandeling maken passende nazorg en een uitstekend familieprogramma dan ook integraal deel uit van de behandeling.

We bieden een programma met ondersteunende groepssessies. Deze sessies zijn er om je te helpen tijdens moeilijke periodes en bieden een vast moment waarop je elkaar kunt ontmoeten, wat veel stabiliteit biedt. Daarnaast zijn er individuele sessies met onze zorgprofessionals. Voor de naasten is er tijdens de familieavonden mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten en te praten over hun ervaringen. Vrienden en partners zijn ook van harte welkom bij deze avonden.

Kies voor een leven zonder verslaving

Het besluit om te stoppen met vechten tegen verslaving en je over te geven aan hulp, markeert vaak het keerpunt in de strijd. Het accepteren van verslaving is geen teken van zwakte, maar vereist juist veel moed en vormt het begin van het herstelproces.

Er is veel kracht en moed nodig om de eerste stap te zetten. Misschien vraag je jezelf af: “Wanneer ben ik een probleemdrinker?” Of merk je dat je alleen nog maar kunt denken aan wanneer je weer drugs kunt gebruiken. In dat geval nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Herstel van een verslaving is zeker mogelijk. Stap voor stap kun je weer op weg gaan naar een leven vrij van verslaving.

Vida Addiction Care

Wij hebben samen met onze partners een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

Neem contact op

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer