Afkick kliniek Nederland

Wat is een afkickkliniek?

Een afkickkliniek is en plek van hoop, herstel en transformatie. Het is een plek voor degenen die vastzitten in de greep van een verslaving. Professionele begeleiding en ondersteuning staat centraal in het proces. We streven er naar om samen een nieuw pad naar gezondheid en welzijn te bewandelen, waarbij oude en verslavende gewoonten worden verbroken. Onze afkick kliniek in Nederland biedt een kans op een nieuw begin.

Wij bieden een breed scala aan behandelingen voor verslaving, waaronder de optie van klinische opname. Indien tijdens het intakeproces blijkt dat een behandeling in onze afkickkliniek in Amersfoort de juiste verslavingszorg voor jou is, bestaat de mogelijkheid om daar te worden opgenomen. 

Het fysiek afstand nemen van je thuisomgeving helpt om mentaal afstand te nemen van negatieve invloeden en patronen die daar zijn ontstaan. Op onze locaties kun je in een rustige omgeving werken aan je herstel, onder intensieve begeleiding van een ervaren en deskundig multi-disciplinair team.

Kom in contact
afkickkliniek zonder wachtlijst

Wacht niet op een dieptepunt

Als iemand nog niet bereid is om hulp te zoeken voor zijn verslaving, maar het wel nodig heeft, kan een interventie helpen. Een interventie wordt gestart door een specialist die wordt ingeschakeld door familieleden of zakelijke relaties. Normaal gesproken wil de verslaafde alleen hulp accepteren als hij of zij volledig aan de grond zit en geen uitweg meer ziet. Dit wordt het dieptepunt genoemd. Maar men hoeft niet te wachten tot dit punt is bereikt om een interventie te starten.

afkickkliniek zonder wachtlijst

Soorten interventies

Een interventie is een confrontatie met de gevolgen van de verslaving van een geliefde. Het doel hiervan is om te laten zien dat er een andere manier van leven mogelijk is en wordt altijd met liefde en mededogen uitgevoerd. Een interventie kan verschillend verlopen, afhankelijk van de situatie van de verslaafde en zijn perceptie van de situatie. Het kan voor iedereen geschikt zijn, zoals kinderen, partners, ouders of werknemers. 

Kom in contact
familie interventie

Hoe weet je of afkicken nodig is?

Het (h)erkennen van een verslaving is niet eenvoudig. Diverse factoren en individuele omstandigheden bepalen of je verslaafd bent. Je hebt afkicken nodig wanneer je zo’n sterke afhankelijkheid hebt van een bepaalde stof dat je steeds meer nodig hebt om het gewenste effect te bereiken. Je verliest de controle over je eigen leven. Ook gezondheidsproblemen ervaren als gevolg van het gebruik en negatieve gevolgen in je leven hebben, maken afkicken noodzakelijk..

Ondersteuning bij verslaving

Een verslaving is een complexe aandoening. Het raadplegen van een medisch professional zoals een huisarts of een verslavingsdeskundige is cruciaal. Zij stellen een diagnose en behandelingsplan vast dat is afgestemd op jouw specifieke situatie. De professionals van Vida Addiction Care ondersteunen je daar graag bij.

Familie interventie

Wanneer een familielid verslaafd is, kan de familie een interventie aanvragen met als doel zowel de verslaafde persoon te helpen bij het ondergaan van een behandeling, als om de familie meer kennis te laten vergaren over de ziekte van verslaving. Het is namelijk zo dat verslaving een familieziekte is die in sommige gevallen erfelijk kan zijn, soms wordt veroorzaakt door de omgeving en soms door de omstandigheden waarin iemand is opgegroeid. Natuurlijk kan het ook een combinatie zijn van deze factoren.

Zakelijke interventie

Als je als werkgever vermoedt dat een werknemer verslaafd is, bijvoorbeeld omdat het ziekteverzuim hierdoor veroorzaakt wordt, kunnen wij je begeleiden bij het stapsgewijs toewerken naar een interventie. Als je de naasten (familieleden) niet wilt passeren, kunnen we in goed overleg de naasten betrekken bij het interventietraject.

Plan een intake

Team Vida Addiction Care

Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.

Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!

De eerste stap naar hulp

Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij je meer informatie geven over de behandeling van jouw verslaving en adviseren welke methode het meest geschikt is voor jou. Vul onderstaand formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*
MM slash DD slash JJJJ