Verwijzers

Vida Addiction Care: gespecialiseerd in verslavingszorg

Onze behandelingen voor alcohol-, drugs- en medicijnverslaving zijn bewezen effectief. We hechten veel waarde aan samenwerking met onze ketenpartners, zowel voor als na de behandeling, omdat dit de kans op herstel voor onze patiënten vergroot.

Voor huisartsen, POH-GGZ en/of andere verwijzers

De behandelaar van Vida Addiction Care is telefonisch bereikbaar voor informatie of intercollegiaal overleg. Hiervoor kun je contact opnemen via 085 500 06 56 en vragen naar de dienstdoende verslavingsarts/psychiater.

Plan een intake

Traject

Het is mogelijk om eenvoudig digitaal naar Vida Addiction Care te verwijzen via Zorgdomein. Zelfs als u geen gebruik maakt van Zorgdomein, kunt u nog steeds doorverwijzen naar Vida Addiction Care.

Zorgdomein

Huisartsen kunnen hun patiënten eenvoudig digitaal verwijzen naar Vida Addiction Care, onze verslavingskliniek in Amersfoort, Hilversum of Rotterdam of naar onze andere behandellocatie in Zuid-Afrika. Via ZorgDomein krijg je als huisarts een overzicht van het beschikbare zorgaanbod, de actuele wachttijden en de afspraakprocedures. Met ZorgDomein behoren papieren verwijs- en aanvraagformulieren tot het verleden. Voor meer informatie kun je terecht op www.zorgdomein.nl.

Nadat je patiënt naar ons is doorverwezen, plannen wij een intakegesprek. Op basis van de uitkomst van deze intake bieden wij een gepersonaliseerd behandeltraject aan, dat zowel klinisch als ambulant kan zijn. Naast het streven naar volledige abstinentie, richten wij ons ook altijd op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. Onze behandelingen omvatten ook de mogelijkheid van deelname aan een familieprogramma en nazorg. Gedurende het behandeltraject houden wij jou als arts/verwijzer regelmatig op de hoogte.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat er wellicht nog vragen zijn. Bel daarom gerust naar ons team via 085 500 06 56 of stuur een mail naar info@vidaaddictioncare.nl.

Ik heb een verslaving

Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.

Lees meer

Hulp voor een naaste

Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.

Lees meer

Mijn patiënt is verslaafd

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.

Lees meer