Cocaïneverslaving
Krijg de juiste hulp zonder wachttijden
Behandeling cocaïneverslaving
Bij Vida Addiction Care begrijpen we hoe ingrijpend een cocaïneverslaving kan zijn. Wij geloven niet in een standaardaanpak, maar in maatwerk en persoonlijke aandacht. Onze werkwijze draait om het opbouwen van een warme, vertrouwde relatie, zodat jij je gesteund voelt in elke stap van jouw hersteltraject.
Wanneer je worstelt met een verslaving, is het essentieel om snel actie te ondernemen om de schadelijke gevolgen te beperken. Stoppen met cocaïne kan een uitdagend en soms gevaarlijk proces zijn. Daarom zetten wij ons volledig in om je veilig door een mogelijke detoxbehandeling te begeleiden. Of je nu een klinische opname nodig hebt of beter geholpen bent met ambulante zorg, wij zorgen ervoor dat je de juiste behandeling krijgt die past bij jouw situatie.
Zet de eerste stap naar herstel en neem contact met ons op. Wij staan klaar om je de ondersteuning te bieden die je verdient.

Behandeling cocaïneverslaving
Bij Vida Addiction Care begrijpen we hoe ingrijpend een cocaïneverslaving is. Wij bieden geen standaardaanpak, maar maatwerk en persoonlijke aandacht.
Stoppen met cocaïne is uitdagend en soms gevaarlijk. Daarom begeleiden we je veilig, of je nu klinische opname of ambulante zorg nodig hebt.
Zet de eerste stap naar herstel en neem contact op. Wij staan klaar om je de ondersteuning te bieden die je verdient.
Wij werken samen met de volgende verzekeraars

Team Vida Addiction Care
Wij hebben een team van deskundigen, bestaande uit psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers. Onze counselors begrijpen precies wat je doormaakt, omdat zij zelf vaak de ziekte van verslaving hebben overwonnen. Zij zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk behandeld wordt, zodat je weer gezond verder kunt gaan met je leven.
Wij bieden uitstekende nazorg en betrekken ook familie en naasten bij de behandeling om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Je hoeft dit niet alleen te doen!
De eerste stap naar hulp
Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij je meer informatie geven over de behandeling van jouw verslaving en adviseren welke methode het meest geschikt is voor jou. Vul onderstaand formulier in – wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
"*" geeft vereiste velden aan
Ambulante (deeltijd) behandeling
Jouw behandeling voor verslaving kun je naast je werk en studie volgen. Je kunt tijdens je behandeling thuis blijven slapen en naar je werk gaan en/of studie blijven volgen. Of je verblijft in een zogenaamd ‘safe house’ waar we mee samenwerken. Een ambulante behandeling kan ook gevolgd worden na een klinische behandeling.
De behandeling vindt op gezette tijden plaats. Je volgt een intensief traject, bestaande groepssessies en individuele therapie. Soms duurt het gesprek een hele dag, maar het kan ook een korte afspraak zijn.
Opname in een kliniek
Je verblijft in een van onze afkickklinieken voor jouw behandeling die is gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van verslaving. Deze behandeling kan in Nederland en/of in het buitenland plaatsvinden.
Groot voordeel van een opname in een verslavingskliniek is dat je veilig uit je omgeving bent, er geen verleidingen zijn om te “gebruiken” en je fulltime werkt aan je herstel. Je volgt een zeer intensief traject, bestaande uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

De gevaren van cocaïne
Een cocaïneverslaving kan leiden tot ernstige lichamelijke en psychische gezondheidsproblemen, en in sommige gevallen zelfs tot de dood. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk veranderingen aan te brengen om de negatieve effecten van de verslaving tegen te gaan.
Gevolgen van een cocaïneverslaving
Een verslaving aan cocaïne is zeer schadelijk voor zowel lichaam als geest. Zonder behandeling kunnen er ernstige fysieke en psychische problemen ontstaan en in sommige gevallen zelfs de dood. Daarnaast is het behouden van een cocaïneverslaving vaak duur, kan het leiden tot werkloosheid, schulden, verlies van huisvesting en verbroken relaties. Daarom is behandeling voor een cocaïneverslaving van groot belang.
Wanneer is iemand verslaafd aan cocaïne?
Als iemand drugs, zoals cocaïne, gebruikt om ontwenningsverschijnselen te verminderen of om bepaalde emoties, gevoelens en gedachten te onderdrukken of te versterken, dan spreken we van een verslaving. Maar zelfs als iemand bijvoorbeeld alleen in het weekend gebruikt, kan er sprake zijn van afhankelijkheid van cocaïne.
Cocaïne kan worden misbruikt in sociale situaties vanwege de verhoogde gevoelens van zelfvertrouwen en energie. Mensen die veel werkdruk ervaren of moeten overwerken, gebruiken ook vaak cocaïne vanwege de stimulerende effecten. Sommige mensen gebruiken het om zich minder dronken te voelen, maar dit is een gevaarlijke combinatie. Door het gebruik van cocaïne raakt men snel afhankelijk van de drug en kan het bij stoppen leiden tot ontwenningsverschijnselen.
Cocaïneverslaving symptomen
Mentaal:
- Slaapproblemen
- Agressie en prikkelbaarheid
- Depressie
- Obsessieve gedachten over coke
- Problemen met concentratie
- Zelfisolatie
- Verlies van interesse
Fysiek:
- Hartproblemen
- Tandbederf
- Slechte huid
- Vaak hoofdpijn
- Gewichtsverlies
- Vermoeidheid en uitputting
- Maag- en darm- en nierproblemen
Kun je zelf stoppen met coke gebruiken?
In de meeste gevallen is het stoppen met cocaïne zonder professionele hulp erg moeilijk. Bij een zware verslaving aan cocaïne is zelfs een detox onder medische begeleiding noodzakelijk om de ontwenningsverschijnselen te verminderen.
Na een eventuele detox volgt een intensieve behandeling om terugval te voorkomen en weer gezond te leven zonder cocaïne of andere middelen. Als er nog geen sprake is van een verslaving, is het soms mogelijk om zelf te minderen of volledig te stoppen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat cocaïne zeer verslavend is en dat deskundige hulp altijd raadzaam is.
Afkicken van cocaïne verslaving
Cocaïneverslaving is een ziekte die eerst gestopt moet worden voordat er herstel kan plaatsvinden. Als je langdurig en/of veel cocaïne hebt gebruikt, is het belangrijk om medisch advies te krijgen voordat je stopt. Stoppen zonder medische begeleiding kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.
De medische begeleiding bij het stoppen met cocaïne kan zowel ambulant in je eigen omgeving als in een afkickkliniek plaatsvinden. Hoeveel last je hebt van ontwenningsverschijnselen kan per persoon verschillen en hangt af van meerdere factoren. Bij langdurig en intensief cocaïnegebruik kan zowel lichamelijke als geestelijke afhankelijkheid ontstaan, wat resulteert in een verslaving.
Risico’s van stoppen met cocaïne
Het stoppen met het gebruik van cocaïne zonder professionele begeleiding kan risicovol zijn en de mate van verslaving speelt hierbij een belangrijke rol. Om het afkickproces veilig en gecontroleerd te laten verlopen, is het ten zeerste aanbevolen om professionele begeleiding te zoeken. Op deze manier vergroot je de kans op succes bij het afkicken van cocaïne en minimaliseer je de kans op terugval.
Het veranderen van je levensstijl en omgeving is van cruciaal belang om terugval te voorkomen, maar dit kan soms nog uitdagender zijn dan het afkickproces zelf. Er bestaat namelijk altijd een risico op terugval, wat benadrukt waarom het belangrijk is om tijdens en na het afkickproces de juiste ondersteuning te krijgen.
Om terugval te voorkomen en te voorkomen dat je weer cocaïne gaat gebruiken, is het cruciaal dat je de juiste ondersteuning krijgt. Wij bieden niet alleen fysieke ondersteuning, maar ook geestelijke en emotionele steun. Onthoud dat je er niet alleen voor staat en dat we er zijn om je te helpen.
Afkickverschijnselen coke
- Stemmingswisselingen
- Hallucinaties
- Angst
- Depressieve gevoelens
- Slecht slapen
- Weinig energie en erg vermoeid
- Verhoogde eetlust
- Ontwikkelen van een nieuwe verslaving
Naast lichamelijke ontwenning is ook geestelijke ontwenning van belang bij het afkicken. Het is mogelijk dat je je depressief voelt, schuldgevoelens krijgt, onrustig, angstig en spijtig voelt.
Ik heb een verslaving
Onze ervaringsdeskundigen, professionals en lotgenoten zijn er voor jou. Wij helpen je graag tijdens jouw weg naar herstel.
Hulp voor een naaste
Als naaste is omgaan met iemand met een verslaving moeilijk. Ook voor jou staan we klaar met tips en andere handige informatie.
Mijn patiënt is verslaafd
Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat.