Tips om af te kicken van 3MMC

hulpgroep bij het afkicken van een 3mmc verslaving

Afkicken van de verslavende stof 3MMC is moeilijk, maar niet onmogelijk. Een verslaving begint vaak onschuldig, maar kan snel uitgroeien tot een vervelende afhankelijkheid waar moeilijk vanaf te komen is. Of je nu vanwege persoonlijke doelen, gezondheidsredenen, of sociale druk besluit af te kicken, je bent niet alleen in dit proces. Het afkicken van een 3MMC verslaving is een moeilijke reis, maar is met de juiste tips en ondersteuning mogelijk. Wij delen 5 praktische tips die je kunnen helpen bij het afkicken van 3MMC. 

1. Praat er over 

Het delen van je problemen en krijgen van ondersteuning kan enorm waardevol voor je zijn. Praat met familieleden, vrienden of een vertrouwenspersoon op werk over je doelen en vraag of zij je willen ondersteunen. Er is niet altijd professionele hulp nodig om van je verslaving af te komen. Toch zou je dit wel kunnen overwegen bij het afkicken van een 3MMC verslaving. Denk hierbij aan het afkicken in een afkickkliniek, waar anderen met dezelfde problemen aanwezig zijn. Het delen van jouw verhaal met anderen kan een bron van motivatie en discipline vormen voor de weg naar herstel. Ervaringen, successen en uitdagingen kunnen gedeeld worden om samen de verslaving te overwinnen.

Trots bij successen in het overwinnen van een 3mmc verslaving

2. Vermijd de verleiding

Een van de beste tips bij het afkicken van 3MMC is het vermijden van verleiding. Dat kun je doen door niet naar een festival te gaan waar veel mensen drugs gebruiken, of bij vrienden uit de buurt te blijven die 3MMC gebruiken. Zoek in plaats van deze verleidelijke situaties andere plekken en activiteiten die de verleiding niet met zich mee brengen. Probeer een oude hobby of activiteit op te pakken waar je veel positieve energie van krijgt. Door jezelf te weerhouden van deze verleidelijke plekken kun je de drang naar 3MMC verminderen en je kans op succes vergroten. Bovendien kun je hierdoor nieuwe mensen leren kennen die je meenemen in een positieve sfeer of omgeving.

3. Maak een plan

Een duidelijk doel stellen biedt houvast bij het stoppen met gebruiken van 3MMC. Vraag jezelf af waarom je wilt stoppen met 3MMC en wat je in de toekomst hoopt te bereiken. Stel hierna een plan voor jezelf op hoe je deze doelen kunt bereiken. Herken situaties en triggers die je verleiden om te grijpen naar 3MMC en zoek hiervoor andere oplossingen. In plaats van 3MMC te gebruiken kun je bijvoorbeeld even buiten een rondje gaan lopen terwijl je naar muziek luistert. Na het schrijven van je plan met duidelijke en haalbare doelen, zet je het op een plek neer waar je er regelmatig naar kunt kijken om gemotiveerd te blijven in je proces.

Van drugs naar gezonde gewoontes bij het afkicken van een 3mmc verslaving

4. Van drugs naar gezonde gewoontes

Bij het overwinnen van een verslaving is het belangrijk om je leven te vullen met gezonde en positieve activiteiten. Zoek nieuwe activiteiten, interesses en hobby’s die je een goed gevoel geven. Gebruik deze als afleiding van het denken aan en het gebruiken van drugs. Regelmatige beweging, gezonde voeding en een goede nachtrust zijn belangrijk voor het overwinnen van je verslaving. Omring jezelf met gezonde gewoonten om de ruimte voor drugs in jouw leven te verminderen. Herstellen zal hierdoor makkelijker gaan en je kunt hierdoor herstellen van de lichamelijke en mentale schade die de drugs heeft aangericht.

5. Beloon jezelf

Stoppen met het gebruiken van 3MMC is een proces waarbij je successen zal behalen, hoe klein ze ook zijn. Het is belangrijk om beloningen in te stellen voor het behalen van mijlpalen in het afkicken van je 3MMC verslaving. Deze beloningen kunnen variëren van het delen van je prestaties met anderen tot een ontspannende activiteit of het kopen van iets dat je graag wilde hebben. Door je successen te erkennen en jezelf positief te ondersteunen blijf je gemotiveerd en geïnspireerd om door te gaan. De weg naar herstel wordt door jezelf te belonen aanzienlijk makkelijker, ondanks dat afkicken van 3MMC niet altijd makkelijk zal zijn.

Professionele hulp nodig?

Als je hulp nodig hebt of het prettig vindt om ondersteuning te hebben, zijn wij er van Vida Addiction Care om je te helpen. Wij snappen als geen ander dat een verslaving enorm lastig kan zijn. Op je reis naar herstel staan wij voor je klaar om je te ondersteunen. Je kunt vandaag nog de eerste stap nemen door contact met ons op te nemen. Voor een behandeling zijn er korte wachttijden.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons op: 085-5000656

Intakeformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie vul jij het formulier in?*
Geslacht*